John van der Meij

De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het leren kijken met nieuwe ogen..
Marcel Proust

Zolang ik werk, ben ik gefascineerd door mensen, wat ze denken, voelen, en doen wat ze doen. Daarnaast ben ik zolang ik me kan herinneren geinteresseerd in het hart, het brein, de geest en de ontwikkeling van bewustzijn.
Vroeger als docent fysiotherapie/ pijnwetenschappen doceerde ik vooral het belang van het verhaal achter de (chronische)klacht van de patient en dat dat vaak meer inzicht gaf dan de klacht zelf. Hoe mensen wel of niet tot herstel wisten te komen en waarom veranderen zo verrekte moeilijk blijkt te zijn.

Door een intensieve training emotioneel lichaamswerk op het instituut Orshof eind jaren werd ik wakker en kreeg ik een andere kijk op ziekte en gezondheid; ik maakte kennis met de energetische mens, er bleek zoveel mogelijk als mensen letterlijken figuurlijk in beweging werden gezet, fascinerend, alle heilige huisjes vielen om… Mede door heftige priveomstandigheden maakte ik in 2000 een radicale switch naar andere manieren van werken: systemisch werk, coaching, relatietherapie toegepaste neurowetenschappen, emotioneel lichaamswerk, werken met liefdesenergie.
Van pijn naar lijden naar liefde…

In 2002 werd Trilemma opgericht, door Bart Faber, Dine Noorda en mijzelf. Een praktijk waarin ik tot op de dag van vandaag, samen met diverse gasttrainers werk vanuit drie invalshoeken: het Hoofd, het Lijf en het Hart. Middels individuele begeleiding, training op het diep persoonlijke vlak en neurowetenschappelijk onderwijs wil ik een bijdrage leveren aan meer inzicht in blokkerende mechanismen van je persoonlijke ontwikkeling en hoe je kunt komen tot meer geluk, gezondheid en welzijn.

Regen is slechts regen, dat is nog geen slecht weer….
Deze uitspraak uit de I Ching zie ik als mijn missie. Hoe krijg je
het voor elkaar om voor mensen die vastgelopen zijn regen weer regen
te laten zijn..dat ze zich weer verbonden weten…
Van fixatie naar beweging naar verbinding.

Ik woon in een prachtig huis, tevens thuisplaats van Trilemma in Oegstgeest en ben heel blij met de twee prachtige kinderen, Elise (1984) en Jesse (1986) die ik in het huwelijk met Carla kreeg.