Dit ben ik…het werken met Transactionele Analyse in de dagelijkse praktijk (26/10)

De TA-academie geeft dit als omschrijving: De Transactionele Analyse is een theorie over persoonlijkheid, communicatie en verandering, ontwikkeld in de jaren 1950-1960. Grondlegger van de Transactionele Analyse is de van oorsprong Canadese psychiater Eric Berne (1910-1970). De TA biedt een praktische, heldere theorie die door iedereen te begrijpen is. Het is een model dat de complexiteit en diepgang van jezelf, je relaties en de groepen en organisaties waarin je leeft en werkt, hanteerbaar maakt. TA-professionals vooronderstellen en zoeken de autonomie en de eigen verantwoordelijkheid van mensen. TA is een effectief instrument voor counseling, therapie of coaching, persoonlijke groei en het creëren van een gezonde persoonlijkheid waarbij autonomie centraal staat.

Een dag waarin we de diepte ingaan met betrekking tot communicatiepatronen. Je manier van communiceren wordt voor een belangrijk deel bepaald door je persoonlijke geschiedenis en de ervaringen die je daarin hebt opgedaan; waardoor op een onbewuste manier je meer ‘bepaald wordt’ dan je lief is.

Iedereen communiceert de hele dag, ook als je niet zoveel zegt en je wat terug houdt. “Wat je niet kent zie je niet…”het is een verademing om zicht te krijgen op de door jou gehanteerde patronen en te merken hoe je ze leert veranderen als ze niet effectief zijn. Stukjes theorie en veel oefeningen.